2nd reception : Ima & Faqhreel.

From Sekinchan with love 🙂

Pantun sket.

16 September tarikh bersejarah,

Hari Malaysia negara tercinta.

Merpati sejoli majlisnya meriah,

Menyambut menantu pilihan si teruna.

Ha. 🙂

Ceritanya, bertolaklah saya berdua bersama Zul dari Kuantan ke Sekinchan.

Teruja juga sebab tak pernah jejak kaki ke sana.

Dari Google Map, boleh lihat bendang yang terbentang luas.

Oh~ “Ini sure lokasi baekk punya nak outdoor” bisik sendiri.

Maka perjalanan pun bermula.

Zul yang mulanya demam tak demam, membuat keputusan minit2 kecederaan utk menyertai trip ni.

Dia memang demam malam tu.

Kesian.

Tapi takpa, saya yang drive.

Tiba di KL jam 3 pagi, bangkit pula jam 6, bertolak ke Sekinchan jam 830 pagi.

Terlepas Hiway, lalu jalan kampung.

Habis semua jalan kebun sawit Sime Darby kami lalui.

Nasib baik ada app Map dalam tablet epal.

Maka syukur tak terhingga, tiba juga ke destinasi.

1030 pagi, ok lah, majlis bermula jam 12.

Sementara menunggu pengantin bersiap, saya dan Zul melayan YouTube, antaranya videoklip Coldplay – Shiver.

Dan Ahmad Jais.

Ok cukuplah cerita kami.

Cerita pengantin pula.

🙂 Best o family Faqhreel punya persiapan.

Semangat kejiranan tu amat teserlah!

Jam 1030am tu, penuh motor di hadapan rumah. Orang2 kampung sudahpun tiba membantu persiapan hari tersebut.

Dah lama tak nampak pemandangan sebegitu.

Dan rombongan dari Kuantan, iaitu keluarga Ima, juga telah tiba bersama beberapa buah kereta konvoi.

Rasa selesalah sikit sebab ada ‘orang kampung’ saya.

Sambutan walaupun tidaklah besar, tidak juga kecil dan sederhana.

Jelas, keluarga di Sekinchan amat mengalu-alukan kehadiran ahli keluarga baru mereka.

Dan waktu yang paling ditunggu2,surelah waktu nak shoot outdoor.

Buktinya, gambar2 di bawah saja yang mampu menceritakan segala2nya.

Semoga terhibur dengan koleksi sedikit gambar di hari bahagia mereka.

Dan saya juga sempat menyelit dalam 1 gambar bersama mereka. haha!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s